Skanbatt styrer batteriparken med ERP-løsninger fra Telaris

Alle blir stadig mer avhengig av batterier. Elbiler kjører på batterier, mobiltelefonen klarer seg ikke uten og solcellepaneler trenger batterier for å lagre energien de fanger. I fronten av denne utviklingen står det norske selskapet Skanbatt klar til å forsyne markedet med batterier fra et velfylt lager i Kristiansand. Og nå står Sverige for tur.

Skanbatt driver B2B-salg av batterier i alle former og fasonger. Mange selskaper liker å kalle seg totalleverandør, men Skanbatt fortjener virkelig den betegnelsen. Solcellepaneler, bilbatterier, vindturbiner, startboostere, omformere, invertere, startbatterier, plenklipperbatterier og til og med bittesmå batterier for høreapparater. Dette er bare noe av det Skanbatt leverer til andre virksomheter. 

Så hvordan holder de styr på alt dette? I bunnen ligger en modulbasert ERP-løsning fra Telaris med fokus på moduler for lager og logistikk, vareplukking og salgs- og ordrestyringer. Skanbatt vet nøyaktig hvor mange Varta Blue Dynamic 12 volt de har solgt, og når de må bestille flere.

Telaris til alt

Sånt krever systematikk, og tiden for papirer er forbi. Nå er det Telaris som leverer ERP-systemet som får det hele til å gå rundt, forteller daglig leder i Skanbatt, Tommy Moe:

- Vi bruker Telaris-løsninger til stort sett alt, men særlig er det ordre-, salgs- og lagerstyring vi bruker hele tiden. Det eneste vi ikke bruker Telaris til er egentlig regnskap, men der integrerer vi med et regnskapssystem, sier Moe.

Et bilde som inneholder skjorte, person, klær, Menneskeansikt

Automatisk generert beskrivelse

Fornøyd Telaris-kunde: Tommy Moe, daglig leder i Skanbatt i Kristiansand 

- Våre folk er heldigitale og jobber med håndholdte enheter, så de er heller ikke bundet til PC-en. Og alt starter med lager og logistikk. For noen år siden gikk lagerarbeiderne våre og plukket manuelt. Nå er det 100 prosent digitalt, sier Moe.

Kraftig vekst 

Skanbatt har brukt Telaris siden 2016. Selskapet har opplevd kraftig vekst de siste årene, og gikk ut av 2022 med en omsetning på over 181 millioner kroner og et driftsresultat på nær 16 millioner. 

Vi i Telaris har kunnet å følge denne utviklingen, og mye funksjonalitet som ligger i de ulike Telaris-modulene har startet med behov hos Skanbatt. 

- Man er jo veldig avhengig av datasystemene fungerer optimalt. Telaris har hele tiden tilpasset systemet og sett de behovene vi har hatt. Nå er vi i ferd med å etablerere oss i Sverige, men det regner jeg med løser seg som alt annet har gjort, avslutter Tommy Moe, daglig leder i Skanbatt.