Fra Mamut og arkivskap til Skyen med Telaris ERP

Pump Supply AS gikk for Telaris som sitt nye, skybaserte ERP-system. Mamut One avvikles i slutten av 2024 og Pump Supply er glad for å være ferdig i god tid før fristen.

Bedre kontroll og oversikt samt enklere arbeidsprosesser med Telaris  

 – Vi kom i kontakt med Telaris i august 2022, vi fikk raskt et godt inntrykk av hvordan systemet kunne oppfylle våre behov. Det er tydelig at Telaris har høy grad av kompetente personer som kjenner våre behov, og ikke minst at de kjenner til Mamut og konverteringsprosessen vi skulle gjennom, sier Bjørn Olav Tømmeraas, leder for etter-marked i Pump Supply.

– Vi opplever Telaris som en solid leverandør av programvare, men også en kunnskapsbedrift som er genuint opptatt av produktutvikling og kundesamarbeid. Denne kombinasjonen gav oss en ekstra trygghet underveis i prosessen, sier Tømmeraas.

Pump Supply AS er totalleverandør av høykvalitets høytrykksutstyr, verneutstyr og opplæring innenfor flere bransjekategorier, deriblant olje & gass, marine- og fiskeindustri. Selskapet holder til i Drammen, er ISO-sertifisert og har 22 ansatte.

Fra arkivskap til lagring i skyen

Pump Supply har benyttet Mamut fullt ut siden 2002, og i denne perioden laget nærmere 17 000 ordre og over 9 000 innkjøp i systemet. I tillegg til lagring i datasystemet ble alle ordre lagret i et stort papirarkiv. Historikken er en viktig del av den daglige kundebehandlingen og arbeidsdagen bestod av mange manuelle prosesser for å kunne finne frem til riktig informasjon. I forbindelse med systembytte ønsket Pump Supply å effektivisere ordreprosessen og bli kvitt sitt gamle arkivsystem, samtidig som de ville bytte til et mer moderne system i skyen.

Telaris var eneste ERP-leverandør som kunne importere den store mengden av ordre-og innkjøpshistorikk fra Mamut. Historikken er viktig for å enkelt å kunne slå opp i gamle ordre eller vite noe om innkjøpsbehov. Det er veldig enkelt å søke etter historiske data i Telaris.

– Tidligere brukte vi mye tid på å lete i mappestrukturer. Nåer det mye enklere å gjøre søk direkte i systemet fremfor å lete i haugevis av identiske mapper. Hele prosessen er smidigere og raskere, og vi sparer masse plass med det nye systemet fra Telaris, sier Tømmeraas.

– Det er jo klart at det gjør litt vondt å endre på ting, men nå er alle fornøyd og glad for at vi bare gjorde det.

Telaris ERPer et moderne sky-basert ERP / kvalitetssystem etablert i 2013. Telaris konverterte første kunde fra Mamut allerede i 2016. Siden den gang har de utvidet systemets moduler med nødvendig fleksibilitet slik at all historikk fra Mamut kan tas inn helt ned til ordre- og innkjøpslinjenivå. Dette gjør at man kan finne kunde, hvilke ordre kunden har kjøpt, kopiere en gammel ordre og bruke den om igjen. Man har også all historikk for å kunne vite hva man har kjøpt og solgt.

Ved hjelp av gode integrasjoner mot regnskapssystemer som blant annet Tripletex gir Telaris bedrifter i SMB-segmentet mulighet til å få et fullverdig ERP-system til en pris man har råd til.

– Etter at Pump Supply byttet fra Mamut til Telaris har vi redusert papirbruken sin betraktelig. Dokumenter som tidligere ble skrevet ut i hopetall i forbindelse med salg sendes nå direkte til kunden som vedlegg. Vi sparer tid, har fått bedre oversikt og vi har blitt mindre sårbare med Telaris.Stort enklere går det ikke an å få det, sier Tømmeraas.

Enkelt og tidsbesparende

Det var mye som var bra med Mamut, men Pump Supply er fremoverlent og ønsker å lære om mulighetene i sitt nye system. Telaris har funksjoner som gjør arbeidsflyten enklere på mange områder, og Pump Supply ønsker å utnytte systemet til det fulle.

Mamut er et system som har vært på markedet lenge og gjerne har blitt brukt på forskjellige måter. Med sin fleksible modell passer Telaris som hånd i hanske for Mamut kunder. Dette gjør at overgangen til nytt system blir så enkelt som mulig.

– Vi har forsøkt å være åpne for nye rutiner rundt salg, innkjøp og CRM, og her har Telaris vært en god støttespiller. Vi har fått veldig god oppfølging i ettertid og under hele leveranseprosessen. Telaris har mange smarte funksjoner som vi har blitt glad i på kort tid, sier Jensen.

– Vi er veldig takknemlige for samarbeidet med Telaris, og kan trygt anbefale dem til andre som har Mamut eller andre utgående ERP-løsninger og som er på jakt etter en ny programvareleverandør, avslutter Bjørn Olav Tømmeraas og Jens André Jensen.