Alt henger sammen med alt for Tredal og Telaris

Tredal lager premium-tilhengere i Norge for det norske markedet og for norske forhold. Det krever topp kvalitet, høy presisjon og god oversikt over alle delene som skal settes sammen. Altså er Lindesnes-bedriften som skapt for Telaris.

Tredal AS utvikler, produserer og selger tilhengere av høyeste standard laget i Norge for norske forhold. Det har de gjort i over ett hundre år. Fra en beskjeden start med hestevogner leverer de i dag varehengere, skaphengere, båthengere, bilhengere og andre spennende produkter, som camping-tilhengeren man kan sove og lage mat i. (Som du ser på bildet over). Hvert år selger Tredal om lag 1200 hengere av ulike slag.

Et bilde som inneholder hjul, utendørs, Landkjøretøy, dekk

Automatisk generert beskrivelse

Lang erfaring: Tredal har produsert hengere siden 1895 

Hemmeligheten ligger i fjæringa 

- Vi har som eneste enste produsent med et fjæringssystem vi kaller Spirax. Det består av støtdempere og spiralfjærer som gir jevn og behagelig transport. Det gir spesielt gode kjøreegenskaper og blir gjerne foretrukket av folk som transporterer dyr eller annen sensitiv last som møbler og elektronikk, forteller daglig leder i Tredal, Sverre Langseth.

Et bilde som inneholder Menneskeansikt, person, mann, vindu

Automatisk generert beskrivelse

Full kontroll: Daglig leder i Tredal AS, Sverre Langseth

Langseth fortsetter: - Vi er en håndverksbedrift som lager kvalitetshengere og er avhengige av å ha oversikt over alle deler som går inn i sammenstillingen av produktene våre. Det meste lager vi for hånd, som rammer og akslinger. Noe er eksternt produsert, som lys og bremser. Poenget med å ta Telaris i bruk var å holde styr på alt dette. Nå har vi kontroll på hver minste detalj. Det er spesielt viktig med hensyn til både innkjøp, produksjon og salg.

Telaris kan tilpasses 

Telaris leverer et ERP-system som lett kan tilpasses virksomheter av ulik størrelse med ulike behov. Det finnes selvsagt både større systemer og enklere systemer, men Langseth mener det ikke finnes andre som håndterer vareflyten deres som Telaris gjør i dag:

- Store systemer kan bli altfor store og dyre og du må gjøre tilpasninger uansett, så poenget med å bruke Telaris var at vi kunne ta i bruk deler av det og få hjelp til å spesialtilpasse det til produksjonen vår. Så et system må ikke være for stort, for da får du ikke gjort noe, og det ikke være for lite slik at du ikke får til det det du skal. 

Telaris – et strategisk verktøy 

Utfordringen for bedrifter som Tredal er å ha kontroll på logistikken. Samarbeidet med Telaris kom i gang etter at Langseth og kollegene i mange år hadde klart seg som best de kunne med Excel og regnskapsprogrammer. Siden 2022 har Telaris levert blant annet innkjøps- og lagerstyringssystemer tilpasset sørlandsbedriften. Dermed blir Telaris et strategisk verktøy for dem, bekrefter Langseth:  

- I dag er det slik at når en henger forlater lager, så trekkes alle delene ut av lagerbeholdningen. Dermed kan vi legge innkjøpsplaner basert på dette. Vi har også brutt hengerne ned i digitale enkeltkomponenter, så vi får et bedre kalkyleoppsett enn vi har hatt før. Det gjør det lettere å vurdere prisingen på de like hengerne, avslutter Langseth.