Askeladden valgte Telaris

Norges største fritidsbåtprodusent kastet to datasystemer og erstattet dem med Telaris Marine.

– Som Norges største produsent av fritidsbåter, har Askeladden en ganske avansert forretningsmodell. Vi trenger et datasystem som håndterer produksjon, salg, eksport, import, butikk, verksted, vinterlagring og mer. Tidligere har vi benyttet to datasystemer, men i Telaris har vi endelig funnet et system som dekker alle våre behov, sier Jonathan Dyrstad, salgs- og driftsansvarlig i Askeladden Boats.

– Vi søkte også etter en samarbeidspartner som kan hive seg rundt tidlig en morgen eller sent en søndagskveld. I Telaris får vi en nærhet til en kundeorientert leverandør, som det går an å ringe til for å få rask hjelp. Vi er også lovet nye funksjonaliteter som er enda bedre tilpasset våre fremtidige behov. Telaris ønsker å utvikle systemet, og vi får lov til å definere behov, sier Dyrstad.

Siden 1911 har Askeladden produsert mer enn 95.000 eksemplarer av sine populære fritidsbåter. I dag består kolleksjonen av totalt 16 modeller fra seks til ti meters lengde. Båtene selges i hele Norden. Askeladdens fritidsbåter har gjennomgående og solide kvaliteter, tilpasset nordiske forhold. En Askeladden er bygget for et problemfritt båtliv, også når det er tøffe værforhold på sjøen.

Til Askeladden skal Telaris levere en komplett løsning med ordre, logistikk, lager, servicesystem, forhandlerwebshop, database for båtene, produksjonsplan og mer. Systemet skal også integreres med Tripletex regnskapssystem.

– Vi stolte over å få inn Askeladden Boats som kunde av Telaris. Askeladden produserer klasseledende båter med et kompromissløst fokus på design, innovasjon og sikkerhet, sier Roy Jørgensen, daglig leder i Telaris.

Lave kostnader, bedre oversikt

Telaris reduserer kostnadene ved at manuelle prosesser erstattes med digitale. Dessuten samles alle data i ett komplett system. Telaris håndterer tilbud, ordrer, innkjøp, varelager, fartøyregister, timer, kundehistorikk og mye mer.

Utviklet sammen med brukerne

Telaris er et bransjespesifikt system, utviklet for og med bransjen, og fortsatt under utvikling i nært samarbeid med bransjen.

Alltid tilgjengelig

Telaris Marine er skybasert og alltid tilgjengelig på desktop, nettbrett og mobil.